Julian Beever är en känd konstnär som målar gatukonst i 3D, främst på trottoarer och gator. Han är världskänd för sitt arbete och han är mycket duktig på det han gör. Han brukar använda sig av en teknik som kallas anamorphosis som ger en tredimensionell bild när den ses från korrekt vinkel. Han tar alltid fotografi på alla sina konstverk för att bevara dem, många gånger använder han människor som interagerar med bilden på fotografierna. Han sysslar också med väggmålningar med akrylfärger och han har skapat hundratals verk runtom i världen.

Till en början brukade han måla kända verk från konstnärer som da Vinci, Raphael och Rosetti, men sedan upptäckte han istället 3D-konst. Många gånger tillfrågas Julian Beever om han inte tycker att det är sorgligt att se sina mästerverk tvättas bort av regnet, men det gör han inte vanligtvis då han ser fotografiet av målningen som slutprodukten. Den enda gången det gör honom ledsen är om det händer innan målningen är färdig. Det var i början på 2000-talet som hans bilder började bli kända på nätet, även om de målades redan på 1990-talet.

Biografi

Julian Beever föddes i Cheltenham i Storbritannien men växte upp i Melton Mowbray. Hans intresse och fallenhet för målning visade sig redan när han var i femårsåldern. Han gick på kommunala skolor och började år 1979 på Leeds Met. University där han studerade konst. Han började sin karriär som kringresande gatukonstnär, som likt en gatumusiker samlade pengar för att kunna resa vidare. Han har även arbetat med andra saker under sitt liv, som exempelvis bildlärare och trädplanterare. Han började med att måla anamorfiska gatumålningar redan under början på 1990-talet.

Konstverk

Beevers konstverk kan enbart ses från en vinkel tack vare det anamorfiska perspektivet. Hans bilder riktar sig till alla, de är allmänna och inte inlåsta på ett galleri eller liknande. Han började med att måla bilder som var tredimensionella på så sätt att de tycktes gå ner i gatan, men han kom snart på att han även kunde skapa illusioner av att saker reste sig ur gatan. Det är internets framfart som hjälpt honom att bli så populär som han är idag och han målar fortfarande trottoarmålningar samt väggmålningar runtom i världen.

Mer om 3D-gatukonst

Gatukonst i 3D är någonting som ibland kallas den coolaste graffitin du någonsin har sett. konstnärerna skapar en optisk illusion som är mycket imponerande. De får tvådimensionella målningar att se tredimensionella ut och de lurar verkligen ögat. Det är något som inte vem som helst kan klara av att måla, men det används bland annat i marknadsföringssyfte. Julian Beever är en av de bästa inom konstarten och han är troligen den mest kända på internet av dem alla. Några av hans konstverk är “Swimming pool”, Coca-cola och DHL men det finns många fler.

Sammanfattning

Julian Beever är en brittisk gatukonstnär som använder sig av gatukritor för att skapa tredimensionella bilder på gator och trottoarer. Beever är internets mest kända gatukonstnär och han har sysslat med konstarten sedan början på 1990-talet. Han har skapat många otroliga konstverk och han fotograferar dem alltid och ser fotografiet som den slutgiltiga produkten. Du måste kolla på hans bilder från rätt vinkel för att du ska se den korrekta bilden, annars ser det inte ut som någonting alls. Hans verk är riktigt snygga och imponerande och vi hoppas se mer av honom.